Sidor

måndag 27 augusti 2012

Kaffe

Kaffe är så gott! En stor kopp kaffe med mjölk i. Vi har en MoccaMaster sen ett tag tillbaka, en fantastisk kaffebryggare. För att göra det extra lyxigt krossar vi bönor i vår bönkross, en härlig doft av kaffe sprider sig enkelt i lägenheten!

Det finns flera hälsosamma vinster vid kaffedrickande, här kommer en lista:

1. Kaffe innehåller mycket antioxidanter. Att dricka mer än 3 koppar kaffe om dagen minskar därmed risken för cancerframkallande celler med 20% hos kvinnor och 9% hos män. Blir det mer än 3 koppar kaffe så minskas även risken att drabbar av hudcancer.

2. Att dricka 1 till 5 koppar kaffe om dagen minskar risken att drabbas av stroke med 25%.

3. Kvinnor som dricker 4 koppar kaffe om dagen, jämfört med kvinnor som dricker 1 kopp kaffe i veckan, drabbas sannolikt mindre av klinisk depression med 20%.

4. Män som dricker minst 6 koppar kaffe om dagen är 60% mindre sannolika att utveckla dödlig prostatacancer, i jämförelse med män som inte dricker kaffe. Liknande resultat har hittats på män och Parkinson's Disease.

5. Mängden koffein i 2 koppar kaffe kan minska muskelvärk efter ett träningspass med nästan 50%.

6. Kvinnor som dricker minst 3,5 dl kaffe om dagen under graviditet, har potentiellt dubbelt så hög risk att få missfall, i jämförelse med kvinnor som inte dricker kaffe under graviditeten.


Vill du läsa om fler effekter av kaffedrickande? Klicka här så kommer du till sammanställningen av flertalet artiklar om kaffets hälsosamma vinster! Du kan även klicka dig vidare in på specifika studier för att grotta dig in mer om du vill!

Kom ihåg - lagom är bäst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar