Sidor

Ebba


Jag började plugga på Malmö Högskola på det Folkhälsovetenskapliga programmet, men kände efter en termin att det inte var rätt. Av en ren slump hittade jag programmet jag precis avslutat. Hösten 2009 flyttade jag till Halmstad för att börja läsa på programmet Biomedicin, inriktning fysisk träning, en treårig utbildning. Jag har precis tagit examen och tycker det har varit en jättebra, intressant och rolig utbildning. Länken till utbildningen finns på startsidan. I programmet utbildas vi till Licensierade Personliga Tränare och Fystränare, detta efter 1,5 års godkända kurser. Under min studietid vidareutbildade jag mig till Certifierad TRX-instruktör och Cykelinstruktör, båda via The Academy.

Jag har hållit på med truppgymnastik i princip hela mitt liv, började som treåring som följde med mamma på träningarna. Idag är jag inte aktiv gymnast (tävlade sista tävlingen hösten 2009), utan är aktiv ledare i en Stockholmsförening. Jag har flertalet utbildningar inom disciplinen.

Med en bakgrund inom truppgymnastik älskar jag att använda min egen kroppsvikt inom styrketräning, det har varit och är något naturligt för mig. Att träna med TRX är då perfekt, genom att luta kroppen mot/bort från fästpunkten blir träningen mer utmanande. Löpning är något som jag börjat gilla de senaste åren, har sprungit flera lopp på 5 km och två milslopp.

Jag anser att kroppen ska användas så som den används i vår vardag, så ett upplägg anpassat efter varje individs behov och förutsättningar är grunden i min syn på träning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar